Контрольные работы для 2 -3 классов ( для учащихся , работающих по УМК Верещагиной И. Н. и Притыкиной Т. А.)

Муниципальное образовательное учреждение гимназия №2















Контрольные работы для 2 -3 классов
( для учащихся , работающих по УМК Верещагиной И. Н. и Притыкиной Т. А.)










Составила : учитель английского языка
моу гимназии№2

Вульфсон Евгения Евгеньевна.
















Воронеж 2011



Пояснительная записка.

Цель работы: проверить знания учащихся по данным темам.
Работа рассчитана на учащихся 2-3 классов.
В работе охвачены темы : настоящее время глагола .to be, настоящее неопределённое время, порядок слов в предложении, глагол to have got , предлоги, указательные местоимения, множественное число существительных.













Литература, использованная при работе.


И.М. Гиндлина Правила и упражнения по английскому языку 1-3 годы обучения
Ростов-на – Дону « Феникс» 2011

Е.А. Васильева Предлоги английского языка для ленивых. Москва « Проспект» 2008
Test by test для 3 -4 классов. Москва Издательство « Менеджер»

Е.Г.Воронова Тесты Английский язык ( дидактические материалы)
2-3 классы Москва Айрис Пресс2009

























Контрольная работа №2
по английскому языку во 2 классе
Вставьте is, are, am:
His dog ___________ funny.
Mike __________ my friend.
My mother and father _______ doctors.
I ______ from America.
The cats_______ black.
They ______ at home.
It _____ a little puppy.

Напишите соответствующие местоимения:
My aunt _____________
His dog ______________
A doll _______________
My brothers __________
My monkeys __________
His daughter __________
My sister and I _________

Составьте предложения.
bike , hav
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·Вставьте слова в предложения:
grandfather, worker, pupil, teacher, aunt, doctor,
A ______________________ works at school.
A ______________________ works in a hospital.
My _____________________ is my mother’s sister.
A _______________________ goes to school.
A _______________________ works in a plant.
My _______________________ is my father’s father.

Вставьте play или plays :
I _______________ with my brother.
The dog ________________________ with my ball.
My sisters______________________ with dolls.
She ___________________ with puppies.
We _____________________ with my monkey.
His brother _______________________ with toys.
Kate ____________________ tag.

Выберите правильный ответ:
Hello!
OK!
Let’s!
Hi!
How old are you?
I am
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·Контрольная работа № 1
по английскому языку во 2 классе

Составь из слов предложения
Mike, seven, is. ____________________________________________________
are, nice, my, planes. ________________________________________________
has got, he, a bike. _______
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·Вставь слова в предложения: cat, his, home, has got, am, is.
I have got a _____________.
My name ____________ Bob.
I ______________ seven.
Granny ____________________ a kitten.
Let’s go _______________________.
Tom has got a robot. _____________robot is nice.

Выбери правильный вариант
We _________________ a little sister.
have got b) got c) has got
His brother Dan _______ ten.
am b) are c) is
My Granny _________
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
Закончи предложения
He is from _____________________________________.
I like to ________________________________________.
My bike is ______________________________________.
Her name is _____________________________________.
My puppy is _____________________________________.

Найди лишнее слово и зачеркни его
Three, five, thanks, six, seven
Bear, monkey, pony, little, pig
Fun, run, swim, skip, jump
Black, grey, red, green, ten
He, she, boy, we, I
Doll, big, little, nice, funny




Контрольная работа № 3
по английскому языку во 2 классе

Выбери правильный вариант
My father ____________ doctors. (like/ likes)
My mother and father ________ to play with my cat. (like/ likes)
_______ Cliff want to be a doctor? ( Do/ Does)
Where _______ your sister like to play with her friends? (does/ do)
_________ they want to be doctors? (Do/Does)
What _______ she want? ( do/does)


Заполни пропуски слова this, these
Where are _______________ engineers from?
Are __________ sportsmen good?
Is ___________ family big?
Where is ___________ swimmer from?
__________ cars can’t swim.


Заполни пропуски словами that, those
What colour are ___________ balls?
How old is _______________ doctor?
Where is ______________ driver from?
______________ dog is black and white.
_______________ giraffes are very nice.
_______________ books are funny.


Вставь слова в предложения How, How many, Where, Who, What
_______________ is Mike? He is fine.
____________ is he from? He is from Russia.
___________ is he? He is a pupil.
___________ is he? He is my brother.
____________games have you got? We have got five games.

Напиши краткий ответ
Has Ann got a friend? Yes, ________________________.
Are your sisters at home? No, _____________________.
Do they go to school? Yes, _________________________.
Does Sam like to read? No, ________________________.
Is your uncle an engineer? Yes, ______________________.



Контрольная работа № 4
по английскому языку во 2 классе

Выбери правильный вариант
Have you got ______ cousin?
a b)
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·Задайте общие вопросы
_______________ Mary got a dog?
_______________these boys champions?
______________ he like to swim?
_______________you know this poem?
_______________his brother lazy?

Вставь слова в предложения: teeth, dinner, hares, open, snakes
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·Напишите слова во множественном лице
fox - ______________________
woman - ___________________
wife - ______________________
pony - ______________________
name - ______________________
sportsman - __________________
mouse - _____________________

Итоговая контрольная работа
по английскому языку во 2 классе

Выбери правильный вариант
When _______ your Granny usually play chess?
do b) is c) does
It’s 9 o’clock. Go to _________ bed.
a b) the
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
Вставьте вопросительные слова
___________________________ do you do at 7 o’clock?
___________________________ do you have lunch? – At school.
___________________________are they? - They are students.
___________ is Mary angry? – Her little brother doesn’t want to get up.
____________ is she? – She is my aunt.

Вставьте в предложение нужные предлоги: at (2), about, for (2), in
Does your uncle often help your aunt ______________ the house?
Hello, Pam! Are you going ________________ a walk?
My father doesn’t come home at 8 o’clock ______________ the evening.
Look ___________ the clock!
Do you always work hard ____________ your English?
What do you have ___________ dinner?

Поставь глагол в Present Simple или в Present Progressive
We ___________________________
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
Вставь слова в предложения: are, is, have, has, can, do
How old _______________ Tom and Jerry?
_______________ you got a computer?
Ted _______________ swimming in the lake.
_________ your mother drive a car?
My Granny ______________ got a nice house.
____
·___________ you like to play hockey?

Заполни пропуски This is или These are
_____________________________ my friend.
_____________________________ my friend’s horse.
_____________________________ their books.
_____________________________ the girl’s dolls.
_____________________________ her sister.
_____________________________ little children.

































Контрольная работа
по английскому языку в 3 классе

Complete the sentences with the right prepositions: in (2), with, at (2), for (2).
My sister liked to play _____________ her toys.
You like to go __________ a walk with me.
What do you usually eat _______ breakfast?
We live __________ Russia.
Yesterday I cleaned my teeth _____________ the morning.
I usually watch TV ____________ night.
Did you skate ______________ the stadium yesterday?

Complete the sentences with a lot of, much, many
Are there __________________ holidays in a year?
I like to read books. Ive got ____________ books.
Were there _______________ different birds at the Zoo?
Please, hurry up! I haven’t got _______________ time.
There is ____________ juice in the glass.
We saw ______________ boys and girls.

Choose the right item
Yesterday morning my father ____________ eat a cake. (doesn’t eat/didn’t eat)
____________ you usually eat porridge in the morning? (Do/Did)
She __________ soup without meat last Sunday. (make/made)
Did you ________ this nice cake ? (make/made)
The boys ______________ on the school sports ground yesterday. (run/ran)
When ________ your parents come home yesterday? (do/did)
I didn’t ____________ a box of sweets yesterday. (buy/bought)
_____ she go to the swimming pool last week? (Does/Did)
______ he in London last month? (Did/Does/Was)
I __________ very hungry yesterday. (am/was)

Make the sentences negative
My mother ate salad with bread.
Jill bought sweets yesterday.
My parents came home at night.
Mary drank apple juice yesterday.
They played leap-frog yesterday.
The flowers were red and orange.

Match the words
to eat a) TV
to watch b) meat
to drink c) chess
to grow c) terrible
to play d) juice
to look e) the house
to clean g ) trees
Итоговая контрольная работа
по английскому языку в 3 классе

Write the verbs in the Past Simple:
send -______________
go - ________________
drink - ______________
eat -________________
take - _______________
give - _______________
come - ______________
make - ______________
have - ______________
see - ________________

Choose the right word:
Tim ___________ shopping last week.
doesn’t go b) didn’t go c) didn’t went
_______________________ the present?
She liked b) Did she liked c) Did she like
Tom _______________ in Moscow last year.
is b) was c) were
Ann _____________________ now.
sleeps b) slept c) sleeping
I usually ______________ books in the evening.
read b) is reading c) am reading
There ____________ a cake on the table today.
was b) is c) were
_______________________________________ in the book.
There are no pictures b) No pictures c) There are no pictures
My mother ________________ home at 8 o’clock.
come b) comes c) came
Look! The baby __________________.
sleeps b) am sleeping c) is sleeping
Nick ______________ at 6 o’clock yesterday.
got up b) gets c) is getting

Complete the sentences with is, are, was, were:
There ________ much chocolate at home. Can I have it?
There ________ three hungry puppies in the house. Give them milk, please!
There ________ a big cake on the table. Did you take it?
What ________ there in your schoolbag yesterday?
__________ there any baby crocodiles in the Zoo last year? Yes, there _______ five.
Look! There __________ red apples on the apple tree.

Vocabulary. Choose the right word:
I’d like to get a puppy __________ a birthday present.
as b) a c) how
On holidays children don’t _________________________________.
have parties b) get presents c) go to school
I __________________________ a party last week.
invited b) sent c) had
Could I speak to Betsy please? - _____________________________.
Great! b) This is Betsy. Hello. c) The same to you.
Where is my Christmas present? - ___________________________.
There is a present on the table. b) Your present is on the table. c) My present is there.
How old is your sister now? - _______________________________.
She is not old. She is a little girl. b) She is five. c) She is very, very old.
We wish you a ___________ Christmas and a ___________ New Year.
happy, merry b) funny, lovely c) merry, happy




































Keys

Контрольная работа № 2 ( 2 класс)


I . 1). is; 2). Is; 3.) are; 4) am; 5) are; 6) are; 7) is.

II. 1) she; 2) it; 3) it; 4) they; 5) they; 6) she; 7) we.

III 1 I have got a red bike.
2. We are not funny.
3. She is a teacher.
4. My friend wants to be a pilot.
5Her name is Helen.

IV 1) A teacher ; 2) A doctor; 3) My aunt; 4) A pupil; 5) a worker;
6) grandfather.


V. 1) play; 2) plays; 3) play; 4) plays; 5) play; 6) plays; 7) plays.

VI 1) c; 2) c; 3)a; 4) c; 5) b.


Контрольная работа №!( 2 класс)


I 1. Mike is seven.
2. My planes are nice.
3. He has got a bike.
4. I like my dog.
5. They are from Africa.
6. The kitten is not pink.

II 1) a cat; 2) is; 3) am; 4) has got; 5) home; 6) his.

III 1) a; 2) c; 3)c; 4) b; 5) a; 6) c.

IV 1) America; 2) to read books; 3) My bike is new. 4) Helen; 5) is red;

V. 1) thanks; 2) little; 3) fun; 4) ten; 5) boy; 6) doll

Контрольная работа №3( 2 класс)
I 1) likes; 2) like; 3) Does; 4) does; 5) do; 6) does.

II. 1) these; 2) these; 3) this; 4) this; 5) These.
III. 1) Those; 2) that; 3) that ; 4) that; 5) Those; 6) Those.
IV. 1) How; 2) Where; 3) What; 4) Who; 5) How many;
V. 1) Yes, she’s got; 2) No, she’s not; 3)Yes, I do; 4) No, he doesn’t;

5) Yes, he is.

Контрольная работа № 4( 2 класс)
I 1) a; 2)b; 3)b; 4)c) 5)b; 6) a; 7) c; 8) a; 9) c; 10) a.
II 1) has. ; 2) Are. ;3) Does; 4) Do; 5) Is..;
III. 1) Hares; 2) open; 3) snakes ; 4)month; 5) teeth; 6) dinner.

IV. 1) foxes; 2) women 3) wives; 4) ponies; 5) names; 6) sportsmen; 7) mice




Итоговая контрольная работа ( 2 класс)

I 1)c; 2) c; 3) b; 4) b; 5)a; 6)b; 7) c; 8) b; 9)a; 10)c
II. 1. When; 2. Where ; 3. What; 4. Why;5. Who
III. 1) about; 2) for; 3) in; 4) at; 5) at; 6) for;
IV. 1) play; 2) ski; 3) am playing; ; 4) help; 5) are dancing; 6) are going; 7) takes
V. 1) This is; 2) have; 3) is; 4) does; 5) has; 6) do;
VI. 1) This is; 2) This is; 3) These are; 4) This is; 5) This is; 6) These are.







Контрольная работа ( 3 класс)№ 1

I. 1) with; 2) for; 3) for; 4) in; 5) in; 6) at; 7) at.
II. 1) a lot of; 2) many; 3) many; 4) much; 5) much; 6) many.
III. 1) didn’t; 2) do; 3) make; 4) make; 5) ran; 6) did; 7) buy; 8) did; 9) was; 10).was
IV1) My mother didn’t eat salad with bread.
2) Jill didn’t buy sweets yesterday.
3) My parents didn’t come home at night.
4) Mary didn’t drink apple juice yesterday.
5) They didn’t play leap- frog yesterday.
6) The flowers weren’t red and orange.

V. 1) 1b; 2a; 3e; 4g; 5c; 6d;7f.





Контрольная работа ( 3 класс) №» 2

I 1) sent; 2) went; 3) drank; 4) ate; 5) took; 6) gave; 6) came; 8) made; 9) had; 10) saw.
II. 1)b; 2) c; 3) b; 4) c; 5) a; 6) b; 7) a; 8) b; 9) c; 10) a.
III. 1)is; 2) are; 3) is; 4) were; 5) were; 6) are.
IV. 1)a; 2) c; 3)c; 4)b; 5) b; 6) b; 7) c.






15

Приложенные файлы


Добавить комментарий