Тест (входной срез) по английскому языку (9 класс)


Progress checking test
Variant –I
Choose the right variant.
How many times _____ (you) to Rome?
a) were b) have been
c) was d) had been
Look. ______ sitting on the wall.
a) There is a kitten b) There is a kitten is
c) There a kitten is d) There is a kitten who are
You were rude _______ him for no reason.
a) at b) with
c) to d) on
I can hear a noise; I think _______ is outside.
a) some b) somebody
c) somehow d) somewhere
Where is _____ centre of ______ earth?
a) - … - b) a … the
c) - … the d) a … a
e) the … - f) the … the
II. Match the words and phrases (1-5) to the ones close in meaning (a-f):
1 To return a To reserve a room or a place to stay with
2 To stay with b To say or write about something you don’t like
3 To book accommodation c To get back
4 To take place d To live
5 To complain about something e To happen
III. Put the names of British Prime Ministers in chronological order.
Margaret Thatcher
David Cameron
Gordon Brown
Tony Blair
John Major
IV. Put the verbs in the right form.
Jane_______ (to wash) all the test-tubes after she ______ (to complete) the experiment.
She _______ (to do) the cleaning by 6 o’clock yesterday.
After the stewardesses ________ (to serve) lunch to the passengers, they _____ (calm) down.
I ______ (not to have) my watch, so I ______ (not to know) the exact time.
He ____ (to feel) sick because he _______ (to eat) too much.
Progress checking test
Variant –II
Choose the right variant.
When I saw the girl I was sure I _____ her before.
a) meet b) have met
c) met d) had met
2. This car isn’t going _______ in the race.
a) to drive b) to be drive
c) to driven d) to be driven
3. She is good ______ languages, but she is bad _____ math.
a) in … in b) at … at
c) in … at d) at … in
4. No one could find Nick ________.
a) somewhere b) nowhere
c) anywhere d) everywhere
5. ______ Russia and _____ United States are separated by _____ Pacific Ocean.
a) - …- …- … b) - … the … -…
c) the…the…the… d) - … the …the …
II. Match the words and phrases (1-5) to the ones close in meaning (a-f):
1 Resort a One of the large areas of salt water that cover most of the Earth
2 Safari b A place with a natural supply of mineral water where people go because this water improves health
3 Fiction c A place that many people go to for a holiday
4 Spa d A journey, especially to Africa, in order to watch, take pictures of wild animals
5 Ocean e Books and stories about imaginary events and people
III. Put the names of American Presidents in chronological order.
George Bush
Barak Obama
Bill Clinton
George Bush (the younger)
Ronald Reagan
IV. Put the verbs in the right form.
She _______ (to finish) her report, and was feeling rather tired, so she _____ (to go) to bed.
7. By two o’clock he ________ (to answer) all the letters he ________ (to receive).
The bus ______ (to leave) before I _______ (to reach) the bus station.
As soon as they _____ (to finish) breakfast, they ____ (to run) out to play.
When we _____ (to meet) our friends they _______ (already to know) the news.
Progress checking test
Variant –III
Choose the right variant.
Jane _____ three letters so far.
write b) have written
c) wrote d) has written
2. Will _____ a lot of work next year?
a) there b) be there
c) there be d) there is
3. Kate hasn’t seen her elder brother ______ three years.
a) since b) from
c) for d) before
4. There were ______ interesting people at the party last night.
a) any b) not
c) no d) every
5. _____ Amazon in ______ Brazil is ______ river in _______ South America.
a) - … the … - … - … b) the … - … the … the
c) the … - … the … - d) - …- … the … the
II. Match the words and phrases (1-5) to the ones close in meaning (a-f):
1 cartoon a A long journey, especially by boat or into space
2 take up b Feeling happy about your achievements, your possessions, or people you are connected with
3 sewing c A film or TV programme, especially, for children, made by photographing a series of drawings
4 be proud of d To start doing something regularly as a habit , work, or interest
5 voyage e Work you do with cloth to make or repair a piece of clothes
III. Put the names of the holidays and special days in Britain in chronological order.
Easter
Christmas
Halloween
Trooping of the ColourSt. Valentine’s Day
IV. Put the verbs in the right form.
He _______ (to play) football when the ball _______ (to hit) his head.
She looked tired. She _____ (to type) letters all morning.
Yesterday afternoon it _____ (still to rain) when I _____ (to get) home.
When I ______ (to be) little, my mother _____ (to use) to feed me.
Jane’s clothes were wet. She ______ (to wash) her dog.
Progress checking test
Variant –IV
Choose the right variant.
Since they _______ to New York he hasn’t spoken Russian.
Went b) has gone
c) were going d) had gone
2. _____ easy questions to answer.
a) This is not b) These is not
c) This are not d) These are not
3. How soon we’ll leave this place depends _____ the weather.
a) of b) on
c) for d) from
4. Dave telephoned, but there was ______ at home.
a) nowhere b) nothing
c) nobody d) no
5. ______ Browns went to _______ Greece for ______ New Year’s holiday.
a) - … - … - b) The … - … the
c) The … - … - d) - … - … the
II. Match the words and phrases (1-5) to the ones close in meaning (a-f):
1 Bossy a Liking company, enjoying spending time with other people
2 Intelligent b Feeling sure about your own ability to do thinks and be successful
3 Confident c Always telling people what to do
4 Sociable d Clever, quick at thinking, good at learning
5 Determined e Making a firm decisions to do something
III. Put the important events in the history of the USA in chronological order.
Independence war
Civil War
Gold rush
Abolition of slavery
Columbus discovered America
IV. Put the verbs in the right form.
Jerry _____ (to be) nervous, for he _____ (never to flow) in an aeroplane before.
I ______ (never to like) going to the cinema on my own when I was a teenager.
The door was unlocked. She _______ (to wonder) who _______ (leave) the door open.
He _____ (to clean) the car when the phone rang, so he _____ (not to answer) it.
When he arrived at the office he _______ (to discover) that he _______ (to leave) all the necessary papers at home.
Keys on tests:
I – variant
1 – b, 2 – a, 3 – c, 4 - b, 5 – f
1- c, 2 - d, 3 – a, 4 – e, 5 – b
1, 5, 4, 3, 2
1. washed/had completed, 2. had done, 3. had served/calmed down, 4. didn’t have/didn’t know, 5. felt/had eaten
II – variant
1 – d, 2- d, 3 – b, 4 – c, 5 – d
1 –c, 2 – d, 3 – e, 4 – b, 5 - a
5, 1, 3, 4, 2
1. had finished/went, 2. had answered/had received, 3. had left/ reached, 4. had finished/ ran, 5. met/ had already known
III – variant
1 – d, 2 – c, 3 – c, 4 – c, 5 – b
1 – c, 2 – d, 3 – e, 4 – b, 5 – a
5, 1, 4, 3, 2
1. was playing/hit, 2. had been typing, 3. was still raining/got, 4. was/ used to, 5. had been washing
IV – variant
1 – a, 2 – d, 3 – b, 4 – c, 5 – c
1 – c, 2 – d, 3 – b, 4 – a, 5 – e
5, 1, 3, 2, 4
1. was/had never flown, 2. never liked, 3. wondered/had left, 4. was cleaning/didn’t answered, 5. discovered/had left

Приложенные файлы


Добавить комментарий